'PSV verhuurt Vukovic aan Roda'

Olga Kroeders

Jagos Vukovic speelt komend seizoen bij Roda JC. De Servische verdediger van PSV wordt voor een jaar gehuurd door de Limburgers. PSV en Roda JC moeten het nog eens worden over de verhuur van de 23-jarige Vukovic, maar een akkoord is dichtbij. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

"Ik ga ervan uit dat ik maandag de eerste training van Roda JC meemaak", benadrukt Vukovic. De Serviër kwam in 2009 naar PSV, maar kon in Eindhoven geen basisplaats veroveren. Vukovic speelde in totaal negen competitieduels. De verdediger had ook naar een Belgische club gekund. "Ik denk dat Roda en de Nederlandse competitie voor mij een betere keuze is."

De tweevoudig international denkt bij Roda meer kans op speeltijd te krijgen. "Ik heb met trainer Harm van Veldhoven gepraat en voor hem ben ik straks centraal achterin zijn eerste optie", vertelt Vukovic. PSV ziet het nog wel in de verdediger zitten. "Er is verteld dat ik een jaar ga voetballen en er dan gekeken wordt. Als het in Kerkrade goed gaat, kom ik terug naar PSV."