Sedoc voor één jaar geschorst

Olga Kroeders

Atleet Gregory Sedoc is voor één jaar geschorst door de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) vanwege overtreding van het dopingreglement. Dit heeft de Nederlandse atletiekunie vanmorgen bekendgemaakt. De opgelegde straf houdt in dat hij tot 22 juni 2012 niet mag deelnemen aan wedstrijden.

De administratieve omissie heeft betrekking op de onvolledige inzending van de whereabouts op 1 oktober 2010 en het verzuim om een tweetal wijzigingen van de locatie tijdig te melden bij de Dopingautoriteit. Als gevolg hiervan liep hij op 1 december 2010 en 4 februari 2011 tegen een missedtest op.

De op de zitting aangedragen omstandigheden hebben er toe geleid dat de tuchtcommissie de minimale straf van één jaar in plaats van de maximale periode van twee jaar heeft opgelegd. Bovendien is gebleken dat uitsluitend sprake is van administratieve nalatigheden. Op geen enkele wijze is het gebruik van een verboden middel of onttrekken aan een dopingcontrole in het geding.

Sedoc toonde zich in een eerste reactie ernstig teleurgesteld over de opgelegde straf. Hij gaf echter ook te kennen er alles aan te zullen doen om zijn sportieve loopbaan na deze periode van uitsluiting op waardige wijze te kunnen voortzetten.