Run op last minutes, nog genoeg aanbod

Redactie

Het slechte weer van de afgelopen weken heeft tot een stormloop op lastminutereizen geleid. Toch hebben mensen die nog voor een luttel bedrag last minute op vakantie willen nog ruime keuze, want er is nog genoeg aanbod. Dat komt doordat de vraag naar reizen in het voorjaar door het mooie weer laag was, schrijft het AD.

De reisbranche kampte de afgelopen maanden met een dip in het aantal boekingen, blijkt uit cijfers die brancheorganisatie ANVR vrijdag bekendmaakt. Volgens ANVR-directeur Frank Oostdam heeft dat te maken met het zomerse weer van het voorjaar. Mensen waren toen minder bezig met het boeken van een vakantie.

Zodra het begon te regenen, deden de reisbureaus meteen weer goede zaken. "Dat effect was in de afgelopen weken goed te zien", zegt Oostdam. Doordat de vraag lange tijd laag was, is het aanbod van lastminutereizen nu veel groter dan normaal.

Volgens Oostdam zijn er zeker voor bestemmingen in Griekenland, Egypte en Tunesië 'veel leuke aanbiedingen'. De politieke onrust in de laatste twee landen leidde er eerder dit jaar toe dat er nauwelijks vraag was naar reizen naar deze bestemmingen. Daardoor is er nu veel aanbod.