Pakketjes met drugs in internationale trein Arnhem

Redactie

In een toilet in een internationale trein bij Arnhem zijn donderdagavond na de arrestatie van een 21-jarige man twee verdachte pakketjes aangetroffen. De trein moest worden ontruimd en een speurhond onderzocht de pakketjes. Er zaten geen explosieven in, maar marihuana.

Een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten meldt dat de arrestatie rond 20.00 uur plaatsvond bij een controle iets voor Arnhem. De verdachte werd opgepakt nadat hij uit het toilet kwam en zich vreemd gedroeg. Daar werden twee pakketjes gevonden die met ijzerdraad aan elkaar vastzaten. De pakketjes hadden de vorm van rugbyballen en waren gevuld met marihuana.

De trein, die onderweg was naar Kopenhagen, werd aanvankelijk stilgezet, maar reed iets later toch door naar het station om de 170 passagiers uit te laten stappen. Het treinverkeer werd stilgelegd, maar kwam rond 21.00 uur weer op gang.

Nadat de passagiers waren uitgestapt is de trein naar een afgelegen gebied gereden. Daar werden de pakketjes verder onderzocht.