[WBD] Federer overklast Mannarino

Peterselieman

Roger Federer heeft donderdag met speels gemak de derde ronde van Wimbledon bereikt. De Fransman Adrian Mannarino was niet opgewassen tegen de ontketende Zwitser en werd met 6-2, 6-3 en 6-2 naar huis gestuurd. Federer neemt het in de volgende ronde op tegen David Nalbandian. De Argentijn won met 6-3, 3-6, 6-4 en 6-4 van Andreas Haider-Maurer uit Oostenrijk.

Jo-Wilfried Tsonga klopte het Bulgaarse talent Grigor Dimitrov. De juniorenkampioen van 2008 klopte de Fransman in de tiebreak van de eerste set, maar leverde zowel het tweede als het derde bedrijf met 6-4 in. Dimitrov nam in de vierde set een break voorsprong, leverde die in en kwam zelfs een break achter, maar dwong een tiebreak af. Daarin was Tsonga met 10-8 te sterk: 6-7 (6), 6-4, 6-4 en 7-6 (8).

Nicolas Almagro klopte John Isner in vier sets. De Amerikaan, die vorig jaar daags na afloop van zijn marathonpartij tegen Nicolas Mahut in de tweede ronde door Thiemo de Bakker van de baan werd geveegd, kon nu meer tegenstand bieden. Almagro won de eerste twee sets in tiebreaks en leverde de derde op diezelfde manier in. In het vierde bedrijf volstond een break: 7-6 (3), 7-6 (5), 6-7 (5) en 6-3.