[WBD] Na Li sneuvelt in tweede ronde

Olga Kroeders

Roland Garros-winnares Na Li is in de tweede ronde van Wimbledon uitgeschakeld. De Chinese, die ook bij de Australian Open al in de finale stond, won tegen Sabine Lisicki de eerste set, maar verloor de volgende twee: 3-6, 6-4 en 8-6. In de slotset verzuimde Li tot twee keer toe de partij uit te serveren. Lisicki neemt het in de derde ronde op tegen Misaki Doi uit Japan.

Li stond in de eerste set uitstekend te spelen en bij de eerste breakpunten sloeg de Chinese direct toe waarna ze de set uitserveerde. Ook in het tweede bedrijf leek er weinig aan de hand toen Li een vroege break van Lisicki goedmaakte. De nummer vier van de plaatsingslijst leverde echter andermaal haar opslag in en verloor de set.

In de derde set liep Li weer uit naar een 5-3 voorsprong en op die stand kreeg ze zelfs twee matchpunten, maar Lisicki serveerde zichzelf uit de problemen. Toen de Duitse een game later brak, leek het gedaan met Li. De Chinese rechtte echter weer de rug en brak Lisicki opnieuw, maar maakte in haar eigen opslagbeurt vervolgens de ene fout na de andere. Nadat Lisicki wel haar opslag behield, stortte Li in.