Almere City trekt twee nieuwelingen aan

Michel (methodmich)

Almere City FC, dat dankzij het faillissement van RBC Roosendaal toch in de Jupiler League actief blijft, is druk bezig met het versterken van de selectie. De ploeg trok opnieuw twee spelers aan, waar trainer Dick de Boer komend seizoen mee aan de slag kan.

De 23-jarige Cees Toet komt over van RBC Roosendaal. Toet was uiteraard transfervrij. De in Den Haag geboren centrale verdediger speelde tweeënhalf seizoen voor de Brabanders. Daarin kwam hij tot 74 wedstrijden in de Jupiler League, waarin hij acht keer scoorde. Toet debuteerde als prof voor Sparta Rotterdam. Hij tekende tot medio 2013 bij Almere City.

Ook Mitchell Kappenberg signeerde een tweejarige verbintenis. De 25-jarige middenvelder maakt zijn rentree in het betaald voetbal. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor HHC Hardenberg in de zaterdagtopklasse. Tussen 2007 en 2010 speelde Kappenberg al voor Almere City FC, dat toen nog FC Omniworld heette. De bij AZ opgeleide speler kwam in die periode tot 62 duels in de Jupiler League, waarin hij zes treffers liet noteren.