Sonic the Hedgehog wordt 20 jaar

Redactie

Het is donderdag twintig jaar geleden dat Sonic the Hedgehog uitkwam voor de Sega Megadrive-spelcomputer. De blauwe egel op rode sportschoenen is sinds 1991 in meer dan 65 spellen verschenen, waaronder in avonturen-, tennis-, race- en flipperkastgames. Wereldwijd zijn ruim 83 miljoen Sonic-spellen verkocht.

In de jaren negentig was Sega de grote concurrent van Nintendo op de spelcomputermarkt. Na de release van de Sega Dreamcast in 1999 stortte het imperium van de Sonic-bedenkers in. Vanaf die tijd verschijnen de avonturen van Sonic the Hedgehog op andere spelcomputers.

Hoewel Super Mario en Sonic twintig jaar geleden elkaars grootste concurrenten waren, is een samenwerking tussen de twee het grootste gamesucces van Sonic in de laatste jaren. Van Mario & Sonic op de Olympische Spelen voor de Wii en Nintendo DS zijn ruim 12,5 miljoen exemplaren verkocht.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen Londen 2012 voor de Wii en 3DS en Sonic Generations voor de Playstation 3 en Xbox 360 zijn de volgende twee spellen waarin de supersnelle egel een rol speelt. Beide spellen moeten in november verschijnen.