[WBD] S. Williams knokt zich langs Halep

Peterselieman

Serena Williams is doorgedrongen tot de derde ronde van Wimbledon. De winnares van vorig jaar verloor de eerste set van de Roemeense Simona Halep, maar trok uiteindelijk aan het langste eind: 3-6, 6-2 en 6-1. In de volgende ronde treft de Amerikaanse de winnares van het duel tussen Maria Kirilenko en Tamarine Tanasugarn.

Halep maakte het Williams zeer lastig in de beginfase van de partij. De nummer 58 van de wereld nam een break voorsprong. De Roemeense behield haar service en pakte op die manier de eerste set. Williams, die begin deze maand haar rentree maakte, vocht zich terug in het duel en won de tweede set. In het derde bedrijf was het verzet van Halep definitief gebroken en greep Williams de overwinning.

Francesca Schiavone (6) overleefde ook de tweede ronde. De Italiaanse versloeg Barbora Zahlavova Strycova met 7-5 en 6-3. Svetlana Kuznetsova had het een stuk eenvoudiger in haar tweede rondepartij. De als twaalfde geplaatste Russische versloeg met 6-0 en 6-2 Alexandra Dulgheru uit Roemenië.

De Servische Ana Ivanovic, de nummer achttien van de plaatsingslijst, was met 6-3 en 6-0 te sterk voor de Griekse Eleni Daniilidou. Ook de als 24e geplaatste Dominika Cibulkova drong door tot de derde ronde. De Slowaakse versloeg Polona Hercog uit Slovenië met 6-1 en 6-2.