Eerste poster van Pixar's Brave onthuld

Manju (angrodpallanen)

Pixar's twaalfde animatiefilm Cars 2 moet nog in première gaan, maar de animatiestudio heeft al een poster vrijgegeven van haar volgende project: Brave.

De eerste filmposter van Pixar's Brave (Bron: EW)
De eerste poster van Pixar's Brave. (Bron: EW)

Het Amerikaanse magazine Entertainment Weekly kreeg als eerste de poster in handen, waarop het hoofdpersonage te zien is. De Schotse prinses Merida (ingesproken door Kelly MacDonald) loopt een heuvel op richting grote, in mist gehulde, stenen. 'We kunnen niet zeggen wat daar gebeurt, maar ze zijn geïnspireerd door een echte locatie in Schotland waar we meerdere malen naar toe zijn gegaan voor onderzoek,' vertelt Brave-producer Katherine Sarafian over Pixar's eerste sprookjesachtige film. 'Het is een overweldigende plaats voor de dingen die we willen laten gebeuren in het verhaal.'

Het plot van de film ziet de eigenwijze Merida het koninkrijk van haar vader (ingesproken door Billy Connolly) in gevaar brengen. Merida neemt de taak op zich om haar fouten te herstellen.

Volgens geruchten zal Brave Pixar's donkerste vertelling worden met diepere thema's dan zelfs Toy Story 3. Verwacht wordt dat de teaser trailer van de film voor Cars 2 gedraaid wordt in de bioscopen. Brave komt in de zomer van 2012 in Amerika in de bioscopen.

Brave