Arrestant Pentagon betrokken bij schietincidenten

bennootje

De man die vorige week in de buurt van het Pentagon werd opgepakt blijkt betrokken te zijn bij beschietingen van het museum van het Amerikaanse marinierskorps en verscheidene wervingskantoren van de Amerikaanse krijgsmacht in de omgeving van Washington. Bij de beschietingen in oktober vorig jaar raakte niemand gewond.

Ballistisch onderzoek heeft volgens twee ingewijden de betrokkenheid van de verdachte Yonathan Melaku, een 22-jarige Amerikaan van Ethiopische afkomst, aangetoond.

De man is reservist bij de mariniers. Hij werd afgelopen vrijdag opgepakt toen hij zich met een rugzak verdacht ophield op de militaire erebegraafplaats Arlington. Hij had een notitieboekje bij zich waarin de woorden 'Al Qaida' en 'Taliban Rules' geschreven stonden, maar volgens een bron bij de politie heeft de man waarschijnlijk geen banden met Al Qaida of een andere terroristische organisatie.

Melaku werd in september 2007 als chauffeur toegevoegd aan de reserve van de mariniers. Volgens een woordvoerder liep er een ontslagprocedure tegen hem in verband met auto-inbraken en vandalisme.