Premier zet werkgroep voor Franse GP op

Peterselieman

De Franse premier Francois Fillon wil proberen de Grand Prix van Frankrijk weer op de Formule 1-kalender te krijgen. Hiervoor heeft hij een werkgroep ingesteld. De laatste F1-race in Frankrijk was in 2008 toen er op Magny-Cours gereden werd.

"Het klopt dat ik een team heb geformeerd. We proberen met een voorstel te komen waarmee we de organisatie van een nieuwe Grand Prix in Frankrijk kunnen binnenhalen," zei Fillon tegen de krant Ver-Matin. Onder meer Lotus Renault GP-teambaas Eric Boullier en de circuit-directeur van Paul Ricard, Gerard Neveu, zitten in de commissie.

Welk circuit er in de race gaat zijn voor een hernieuwde race in Frankrijk is nog niet duidelijk. In de afgelopen jaren is er gesproken over een terugkeer op Magny-Cours, maar ook over de bouw van een hele nieuwe baan nabij Eurodisney. Waarschijnlijker is dat er gereden wordt op Paul Ricard dat eigendom is van Formule 1-baas Bernie Ecclestone. Tussen 1971 en 1990 reden de Formule 1-bolides hier al veertien races. Een terugkeer kan overigens niet eerder dan het jaar 2013.