Jenner laat alles rustig op zich afkomen

Olga Kroeders

De toekomst van Julian Jenner bij Vitesse is onzeker. Of hij komend seizoen nog deel uit zal maken van de selectie is onduidelijk.

De 27-jarige Jenner heeft een contract tot medio 2012 bij de club uit Arnhem. Begin juli begint de club weer met trainen, maar of Jenner dan bij de hoofdselectie zal zitten, is nog maar de vraag. Trainer Albert Ferrer liet Jenner de tweede helft van afgelopen seizoen op huurbasis vertrekken naar NAC Breda. Daar zal hij niet terugkeren.

"Het enige dat ik weet is dat ik me op 3 juli zal melden", zegt Jenner tegen De Gelderlander. "Verder heb ik niets te melden. Voorlopig laat ik alles rustig op me af komen. Ik heb besloten even mijn mond te houden." Volgens zijn zaakwaarnemer Chiel Dekker hangt de toekomst van Jenner bij Vitesse af van de trainer.

"Dat is een belangrijk punt. Misschien komt er een trainer die met buitenspelers wil spelen. Maar als Ferrer blijft, of als er een trainer komt die niet met Julian wil werken, dan zullen we een andere club voor hem moeten zoeken", zegt hij. Daar zijn ze nu al druk mee bezig. "Mocht er voor die tijd niks gebeuren, dan zal Julian zich begin juli melden bij Vitesse."

Toch benadrukt Dekker wat Jenner het liefste wil: "Het is Julian's wil en wens om bij Vitesse te spelen. De eerste helft van het vorige seizoen was hij op goed op dreef. Het was zijn ambitie die lijn door te trekken. Het is jammer dat hij daarvoor niet de kans heeft gekregen."