[WBD] Haase nu tegen Verdasco

Peterselieman

De tegenstander van Robin Haase in de tweede ronde van Wimbledon is bekend. Fernando Verdasco zal het tegen de Nederlander op moeten gaan nemen. De Spanjaard wist vandaag een loodzware partij tegen Radek Stepanek na een 2-0 achterstand in sets alsnog te winnen.

Op het heilige gras in Londen werd het na 3 uur en 52 minuten uiteindelijk 2-6, 4-6, 6-3, 7-6 (6) en 9-7 voor Verdasco. De Spanjaard overleefde in de wedstrijd zelfs een matchpoint. Morgen moet Verdasco het opnemen tegen Haase die eerder op de dag een stuk minder lang op de baan stond om zijn partij tegen Pere Riba te voltooien.

Voor Andrey Golubev en Janko Tipsarevic is het toernooi al voorbij. Golubnev moest de eerste twee sets met 6-3 en 6-3 aan de als 26e ingeschaalde Guillermo García-López laten, waarna hij aan het begin van de derde set geblesseerd opgaf. Ook Tipsarevic gooide na een 5-7 en 1-3 achterstand tegen Ivo Karlovic de handdoek in de ring.

Andy Roddick is wel door naar de volgende ronde. De Amerikaan schoof de Duitse qualifier Andreas Beck met 6-4, 7-6 (6) en 6-3 opzij. Roddick zal het in de volgende ronde op moeten gaan nemen tegen Victor Hanescu die de Tsjech Jaroslav Pospisil met 6-4, 6-3 en 6-2 wist te kloppen. Tot slot is ook Juan Martin del Potro door naar de tweede omloop door de Italiaanse qualifier Flavio Cipolla  met 6-1, 6-4 en 6-3 aan de zegekar te binden.