Dortmund begint seizoen tegen HSV

Olga Kroeders

Duits kampioen Borussia Dortmund begint het nieuwe Bundesliga-seizoen op 5 augustus tegen Hamburger SV. De Hamburgse club, waar Romeo Castelen en Eljero Elia onder contract staan, gaat dan op bezoek bij de zwartgelen. Twee weken eerder, op 23 juli, speelt Borussia al om de Duitse Supercup tegen bekerwinnaar Schalke 04. Dat blijkt uit het vandaag gepresenteerde speelschema van de Bundesliga.

In het openingsweekeinde moet Schalke, de club van Klaas-Jan Huntelaar, op bezoek bij VfB Stuttgart. Bayern München neemt het thuis op tegen Borussia Mönchengladbach. Promovendi Hertha BSC en FC Augsburg beginnen met een thuiswedstrijd. Hertha krijgt FC Nürnberg op bezoek, Augsburg van Jos Luhukay ontvangt SC Freiburg.

De papieren topper tussen Schalke en Bayern München wordt in het weekeinde van 16 tot en met 18 september voor het eerst gespeeld, terwijl Bayern titelverdediger Borussia in het weekeinde van 18 tot en met 20 september treft. Een week later staat de eerste Kohlenpottderby tussen Dortmund en Schalke op het programma.

De laatste speelronde in de Bundesliga wordt op 5 mei gespeeld. De winterstop staat tussen 18 december en 20 januari gepland.