HSV: "Geen enkel bod op Elia"

Olga Kroeders

Hamburger SV zegt dat er geen clubs zijn geweest die zich gemeld hebben voor Eljero Elia. Volgens HSV blijft Elia deel uitmaken van hun toekomstplannen.

Elia werd deze zomer in verband gebracht met een transfer naar Chelsea. Daarvoor leken Juventus en Liverpool geïnteresseerd te zijn in de 24-jarige speler, maar volgens HSV heeft geen enkele club zich daadwerkelijk gemeld. Elia speelde tot nu toe 24 wedstrijden in zijn twee seizoenen bij HSV.

"Ik kan bevestigen dat we geen bod van Chelsea voor Eljero Elia hebben ontvangen", zegt woordvoerder Jorn Wolf tegen de Nordwest-Zeitung. "Er is geen bedrag genoemd en er wordt niet onderhandeld door beide clubs. Ook hebben we geen bod ontvangen van andere clubs."

Wolf benadrukt dat de club Elia niet per se kwijt wil. Volgens hem zal de speler er gewoon zijn als nieuwe trainer Michael Oenning met het seizoen begint. "Elia is een belangrijke speler voor ons en hij maakt een groot deel uit van onze plannen voor het komende seizoen", zegt Wolf over de positie van de Nederlander bij HSV.