Cosworth wil uitstel nieuw motorreglement

Peterselieman

Cosworth wil autosportfederatie FIA vragen om het nieuwe motorenreglement in de Formule 1 uit te stellen. De Britse motorenfabrikant vindt dat de ontwikkeling van de nieuwe 1,6 liter viercilinder turbomotor te veel geld gaat kosten en wil hier duidelijkere afspraken over.

"Op de eerste plaats willen we duidelijkheid. Als we met een 1.6 liter motor gaan rijden, is dat prima. Als we nog even met V8-motoren blijven rijden, is dat ook goed. Als de regels het voorschrijven, voorzien we onze Formule 1-teams desnoods van een ééncilinder tweetaktmotor. Als er maar duidelijkheid is," zei Mark Gallagher van Cosworth tegen GP Week. Het merk levert momenteel krachtbronnen aan Williams, Hispania Racing en Marussia Virgin Racing.

"We maken ons echter  zorgen over de kosten voor de ontwikkeling van een nieuwe motor, aangezien er geen limiet is voorgesteld. De fabrikanten kunnen net zoveel geld aan de ontwikkeling van een nieuwe motor uitgeven als zij zelf willen. Dan krijgen we dus opnieuw een geldverslindende ontwikkelingsrace en dat kan niet de bedoeling zijn. We hebben aan de FIA laten weten dat het misschien beter is om de invoering van een nieuw motorreglement uit te stellen. Volgens mij is het ook niet nodig dat de teams meer geld gaan uitgeven aan motoren."

Deze plannen gaan in tegen de dreigementen van Renault om te vertrekken als fabrikant als de plannen in 2013 niet doorgaan. Ook is uitstel van twee jaar voor het Franse merk niet acceptabel, waardoor Lotus Renault GP, Red Bull Racing en Team Lotus mogelijk zonder motoren komen te zitten.