Boymans: "Als ik ga, dan niet voor de bank"

Olga Kroeders

Ruud Boymans staat op het punt de overstap te maken naar AZ. De aanvaller wacht louter op groen licht van zijn huidige werkgever VVV-Venlo.

Met Voetbal International blikt Boymans alvast vooruit op zijn naderende overstap. "De clubs moeten er officieel nog wel uitkomen. En daarna moet ikzelf overeenstemming bereiken met AZ. Maar ik verwacht en hoop dat het binnen een paar dagen allemaal rond gaat komen. Als deze transfer doorgaat, is het een droom die uitkomt", vertelt Boymans.

Boymans scoorde het afgelopen seizoen elf keer namens VVV, maar belandde in de slotfase van het seizoen op de bank. Toch denkt hij klaar te zijn voor een stapje hogerop. "Sowieso, als je de kans krijgt als speler van VVV voor clubs als ADO of AZ te voetballen, dan mag je die niet laten liggen." De spits stond ook op de wensenlijst van ADO Den Haag.

"Bovendien moet ik vooral op de helft van de tegenstander spelen, in een aanvallend team", vervolgt de hoofdrolspeler. "Ik denk dat mijn kwaliteiten bij AZ nog beter tot hun recht komen. Ik weet niet wie er bij AZ nog komt en gaat, of wat de plannen van trainer Gertjan Verbeek zijn. Maar als ik ga, dan niet voor de bank."