Vrouw genaaid door weegschaal

Djeez

Het is voor de meeste vrouwen een verschrikking: op de weegschaal staan, om tot de conclusie te komen dat je weer niet bent afgevallen. Een 30-jarige vrouw uit Maleisië kan daar sinds kort over meepraten. Terwijl de weegschaal van een afvalkliniek aangaf dat ze was afgevallen, bleek ze echter nog steeds even dik te zijn.

De vrouw, slechts aangeduid met de naam 'Rozita', zag in januari een commercial op tv over een afslankkliniek in Ipoh. Omdat haar zonder inspanning en dieet een gewichtsafname werd voorgespiegeld, betaalde de 95 kilo zware vrouw omgerekend bijna 900 euro voor tien sessies. "Mij werd beloofd dat ik na tien tot twintig sessies zou afvallen", verklaart de vrouw.

Na een aantal sessies ging ze op de weegschaal in het centrum staan, waarna ze verheugd ontdekte dat ze al twee kilo kwijt was. De vrouw maakte nog eens 3.000 Malaysian ringgits, zo'n 700 euro, over voor suppelementen om het afvallen te bespoedigen.

"Na vijf sessies kreeg ik te horen dat ik in totaal 10 kilo was kwijtgeraakt, maar ik voelde me niet lichter. Toen ik voor een medische check-up naar een ziekenhuis ging, was ik geschokt toen mijn gewicht nog steeds hetzelfde was." Rozita is inmiddels naar de rechter gestapt om de door haar overgemaakte 1600 euro terug te eisen.