'Lindgren gaat tekenen bij Salzburg'

donroyco

Rasmus Lindgren verruilt Ajax een dezer dagen zeer waarschijnlijk voor Red Bull Salzburg. De Zweedse middenvelder mag ondanks zijn doorlopende contract transfervrij weg bij Ajax. Red Bull Salzburg lijkt kostbaar gebruik te gaan maken van dit buitenkansje en de de club van de Nederlander Ricardo Moniz lijft Lindgren naar alle waarschijnlijkheid nog deze week in.

Volgens de krant Salzburger Nachrichten is er op enkele details na een akkoord tussen Red Bull en Lindgren en is afronding van de transfer slechts een kwestie van tijd. De Zweed - die momenteel op huwelijksreis is in de Verenigde Staten - wilde nog niet reageren op de berichten.

"Het is een dag of twee te vroeg om iets te kunnen zeggen", reageert Lindgrens zaakwaarnemer. "Maandag weten we veel meer over de toekomst van Rasmus." Lindgren kwam op jonge leeftijd naar Amsterdam om in de jeugd van Ajax te spelen. In 2005 debuteerde hij in de Eredivisie. Het seizoen erna werd hij verhuurd aan FC Groningen dat hem weer een jaar later definitief inlijfde. 

In de winterstop van seizoen 2007-2008 haalde Ajax Lindgren terug naar Amsterdam. Wederom liep het niet uit op een succes. Lindgren kwam in drieënhalf jaar slechts sporadisch in actie. In totaal speelde Lindgren 58 competitiewedstrijden in het Ajax-shirt, waarin hij zes keer scoorde.