Capello favoriet bij Inter-preses Moratti

donroyco

In de zoektocht naar een nieuwe trainer schuift voorzitter Massimo Moratti nu zijn eigen favoriet naar voren: de Italiaanse bondscoach van Engeland, Fabio Capello. De Braziliaan Leonardo heeft Internazionale na amper een seizoen verlaten als trainer om aan de slag te gaan als technisch directeur van zijn oude club Paris Saint-Germain. En dus moet de Champions League-winnaar van 2010 op zoek naar een nieuwe trainer.

Er zijn al verschillende namen gevallen in de media, maar nu heeft Inter-voorzitter Massimo Moratti laten weten dat Fabio Capello zijn persoonlijke favoriet is. De bondscoach van Engeland komt wat Moratti betreft zo snel mogelijk naar Milaan. Of dat realistisch is, moet nog blijken. Capello ligt bij de Engelse bond nog vast voor een jaar. Inter is bovendien niet de enige club die Capello graag zou willen inlijven. Ook bij Chelsea wordt hij genoemd, als opvolger van diens ontslagen landgenoot Carlo Ancelotti.

De naam Ancelotti is bij Inter nog niet gevallen. "Nog niemand hier heeft aan hem gedacht. Dat betekent niet dat we hem niet op waarde schatten", zegt Moratti daarover. In een gesprek met La Gazzetta dello Sport wordt duidelijk dat Capello een veel geliefder target van Inter is. 

"Wie houdt niet van hem?", vraagt Moratti zich hardop af. "Ik ben nu op zoek naar de juiste trainer voor Internazionale. Iemand die het team niet rigoureus verandert en altijd wil winnen."

Capello, die in het verleden al AC Milan, Juventus, AS Roma én Real Madrid onder zijn hoede had, is niet de enige persoon die wordt genoemd als mogelijk Inter-coach. Ook de namen Marcelo Bielsa (ex-bondscoach Chili), Gian Piero Gasperini (clubloos), Delio Rossi (Palermo) en André Villa-Boas (FC Porto) passeren de revue.