Genk wil De Bruyne niet bij Anderlecht laten rijpen

donroyco

Racing Genk heeft benadrukt dat Kevin de Bruyne niet mag worden verhuurd aan Anderlecht of welke Belgische club dan ook wanneer een overgang naar Chelsea definitief is. De Bruyne heeft aangegeven dat hij een overstap naar Stamford Bridge toejuicht.

Als er daadwerkelijk sprake zou zijn van een transfer zou De Bruyne een tijdelijk verhuur aan Anderlecht ook niet als een probleem beschouwen. Het clubbestuur van Genk denkt daar echter anders over. Dirk Degraen, directeur bij De Genkies heeft duidelijk laten merken dat een verhuur aan Anderlecht absoluut niet aan de orde mag zijn. Als het 19-jarige talent als huurling wederom bij Genk zou worden gestald, zou Degraen dit niet als een probleem zien.

"We hebben met Chelsea over Kevin de Bruyne gesproken en we zien het als een mogelijkheid dat hij weer aan ons wordt verhuurd. Chelsea moet een clausule opnemen dat hij niet kan worden verhuurd aan Anderlecht of welke andere Belgische club dan ook", aldus Degraen tegenover VRT

"Wat mij betreft zou hij zich niet bij Anderlecht in het bijzonder verder kunnen ontwikkelen. Wij hebben bewezen dat we minstens op hetzelfde niveau als Anderlecht zitten."