'NFC belangrijk bij smartphone-gaming'

Roy

Volgens de Nederlandse chipleverancier NXP gaat Sony Ericsson NFC-techniek gebruiken in toekomstige Android-smartphones. Deze techniek gaan ze waarschijnlijk gebruiken voor gaming op smartphones. Sony Ericsson gaat de NXP PN65 gebruiken, een chip die de NFC-functionaliteit, de software en de encryptie kan afhandelen.

Volgens Sony Ericsson kan NFC (near field communications, vergelijkbaar met StreetPass voor Nintendo 3DS) voor tal van leuke en nuttige features zorgen op het gebied van games en zorgen voor de volgende stap in entertainment.

"Building on Sony Ericsson’s leadership in Android and mobile gaming, the integration of near field communication into our Android-based Xperia™ portfolio is another step in delivering the most entertaining smartphones. NFC offers our consumers the ability to broaden their communication experience beyond the phone, and we are poised to drive the development of new, exciting and creative entertainment experiences."

Angry Birds Magic is één van de eerste games die gebruik maakt van NFC in de Nokia C7. Wanneer Sony Ericsson met toestellen komt met een NFC-chip is nog niet bekend. Ook is het nog niet bekend of er een update komt van hun Xperia Play-toestel, de eerste PlayStation certified-telefoon welke speciaal gericht is op gaming.