Bartoli treft Kvitova in finale Eastbourne

Olga Kroeders

Marion Bartoli heeft de finale bereikt van het tennistoernooi van Eastbourne. De Française was veel te sterk voor de Australische Samantha Stosur: 6-3, 6-1. Petra Kvitova is de tweede finaliste. De Tsjechische stond met 7-6 (9), 4-2 voor toen Daniela Hantuchova opgaf met een buikspierblessure. De finale wordt later vandaag afgewerkt.

De halve finales werden gisteren uitgesteld vanwege aanhoudende regen. Bartoli stond voor de vijfde maal op rij in de halve eindstrijd van Eastbourne, maar reikte nooit verder. Vandaag stond op haar echter geen maat op het Britse gras, waardoor de als zevende geplaatste Stosur zich kan gaan voorbereiden op Wimbledon.

Kvitova (5) kwam op een 3-0 achterstand tegen Hantuchova. De ongeplaatste Slowaakse leverde haar opslag vervolgens in en zag Kvitova langszij komen. op 4-3 liet Hantuchova zich behandelen, waarna Kvitova de set besliste in de tiebreak. Na een vroeg break voor de Tsjechische gooide Hantuchova op 4-2 achterstand in de tweede set de handdoek in de ring.