De Gendt blijft favorieten voor in Zwitserland

Peterselieman

Thomas de Gendt heeft vrijdag de zevende etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De 24-jarige Belg van Vacansoleil kwam solo boven in Serfaus-Fiss-Ladis. Op ruim dertig seconden kwam de Luxemburger Andy Schleck (Leopard) als tweede aan. De Italiaan Damiano Cunego van Lampre behield de leiderstrui.

De Gendt sprong op 25 kilometer van de finish weg uit een kopgroep en hield stand in de slotklim. Hij bevestigde hiermee zijn goede vorm en zijn uitverkiezing voor de Tour de France die volgende maand begint. Schleck wil in deze ronde voor het geel gaan. De Luxemburger testte vandaag voor het eerst de benen en werd gelijk tweede en nam daarnaast de groene bergtrui over van Laurens ten Dam.

Raborenners Bauke Mollema en Steven Kruijswijk finishten met Cunego in de groep met favorieten. Kruijswijk deed nog wel een aanval op de gele trui, maar omdat de groep met Cunego het gat weer dichtreed bleef de Italiaan leider in het klassement met een voorsprong van 1.23 op Mollema en 1.36 op Kruijswijk. Morgen rijden de renners een vlakke rit, terwijl de ronde zondag afgesloten wordt met een tijdrit over 32 kilometer.