The Dark Knight Rises' eerste spoiler

Manju (angrodpallanen)

!Dit artikel bevat mogelijke spoilers voor het verhaal van The Dark Knight Rises!

The Dark Knight Rises is een van de meest geheime producties op dit moment. Regisseur Christopher Nolan houdt het script achter slot en grendel, maar nu het filmen is begonnen kunnen sommige ontwikkelingen niet langer geheim blijven. Een van die ontwikkelingen is de terugkeer van een oude bekende. 

The Dark Knight Rises heeft al een grote cast met Christian Bale in de hoofdrol, omringd door Micheal Caine, Tom Hardy, Morgan Freeman, Gary Oldman, Marion Cotillard, Juno Temple, Josh Pence, Anne Hathaway en Joseph Gordon-Levitt. Enkele vrijgegeven publiciteitsfoto's zagen Hardy in de rol van slechterik Bane en Hathaway in het kostuum van Catwoman.

Maar nu lijkt het er op dat er nog een slechterik achter Batman aan zit. In The Dark Knight had de held met cape al te maken met The Joker en Two-Face. In deel 1, Batman Begins was dit Ra's Al Ghul, gespeeld door Liam Neeson. Die laatste is nu gespot op de set van de nieuwste film.

Hoe Neeson in het verhaal komt is nog onbekend. Aan het einde van Batman Begins ging zijn personage dood. Hij kan terug keren in een flashback of in een droom. Ook is het mogelijk dat hij terugkeert uit de dood. Het personage van Al Ghul is bekend om in de stripboeken terug te keren dankzij Lazarus Pits. Hoewel dit erg bovennatuurlijk is en niet in lijn is met de realistische toon die Nolan de films geeft blijft het een mogelijkheid.