Uitgevers tonen vertrouwen in Wii U

Redactie

Electronic Arts, Ubisoft en Sega willen allemaal minimaal één spel uitbrengen bij lancering van de Wii U-spelcomputer. Hieruit blijkt het vertrouwen dat uitgevers hebben in de nieuwe spelcomputer. Dat schrijft de website Gamesindustry. De Wii U moet volgend jaar verschijnen.

Een woordvoerder van Electronic Arts geeft aan dat het belangrijk is om er op de eerste dag bij te zijn om snel publiek te winnen. Ubisoft wil bij lancering zeker één innovatief spel in de winkel leggen, terwijl Sega het schietspel Aliens: Colonial Marines naar Wii U gaat overzetten.

Volgens Sega kunnen Xbox 360- en Playstation 3-spellen relatief gemakkelijk naar de Wii U worden gebracht. In tegenstelling tot de Nintendo Wii hoeft er geen compleet nieuw spel te worden ontworpen. De uitgever wil echter wel extra geld uitgeven om de speciale aanraakschermcontroller in overgezette spellen te verwerken.

Niet alle uitgevers hebben plannen onthuld voor de Wii U. Take-Two Interactive, het moederbedrijf van onder andere 2K Games en Rockstar Games, heeft nog geen plannen onthuld voor een Wii U-game. Daarnaast heeft Bethesda Softworks, dat onder andere werkt aan het rollenspel The Elder Scrolls: Skyrim en het schietspel Rage, geen intentie geuit spellen voor de Wii U te gaan maken.

De Wii U werd vorige week onthuld door Nintendo. De spelcomputer kan beelden genereren die vergelijkbaar zijn met de kwaliteit van de Playstation 3. Daarnaast wordt de spelcomputer voorzien van een controller met een aanraakscherm waarop onder andere delen van een spel getoond kunnen worden.