Matavz wil alleen naar grote competitie

Jeffrey

De toekomst van Tim Matavz is nog steeds ongewis. De aanvaller blijft vooralsnog bij FC Groningen. Er moet een club uit een grote buitenlandse competitie komen. Of Ajax.

Sporting CP bracht onlangs een bod uit op Matavz, van naar verluidt 5,5 miljoen euro. Dat bod werd door FC Groningen afgewezen. "Matavz wilde zelf ook helemaal niet naar Portugal", aldus zijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel tegen Goal.com. "Die competitie is niet beter dan de Nederlandse, dus daar wil hij niet heen. Dat er een bod is geweest, doet daarom niet ter zake."

"Hij blijft gewoon bij Groningen", vervolgt Van Ginkel. "Of er moeten zich nog andere mogelijkheden voordoen. Iedereen weet wat de grote competities zijn. Als daar nog een bod vandaan komt gaat hij er zeker over nadenken. Eerst moeten de clubs er dan ook nog uit zien te komen." Eerder noemde Van Ginkel ook Ajax een mooie club voor Matavz. "Dat is nu niet aan de orde", zegt hij daar nu over.

De 22-jarige Sloveen Matavz was eerder dit seizoen dicht bij een transfer naar Napoli. Het definitieve groen licht van de Italiaanse club liet echter lang op zich wachten, waarna de aanvaller zelf bedankte voor de eer. FC Groningen nam Matavz in 2007 over van het Sloveense HIT Gorica. Afgelopen seizoen maakte hij zestien goals in 29 Eredivisiewedstrijden. Zijn contract loopt tot medio 2013.