Huta Galung blijft zich richten op top honderd

Olga Kroeders

Jesse Huta Galung probeerde na zijn nederlaag in de tweede ronde van de Unicef Open tegen Xavier Malisse (6-7 en 4-6) vooral de positieve kanten van zijn spel te belichten. "Natuurlijk baal ik, maar ik bewijs hier wel dat ik met deze jongens mee kan. Malisse staat toch zo'n zeventig plaatsen hoger."

Huta Galung staat momenteel 116e, vier plaatsen lager dan zijn beste klassering ooit. "Ik heb eerder dit jaar al gezegd zo snel mogelijk in de top honderd te willen staan en dat ga ik doen ook. De wedstrijd van vandaag laat zien dat ik meer tegen dit soort jongens moet spelen. En om je rechtstreeks voor de ATP-toernooien te kwalificeren, moet je nu eenmaal in de top honderd staan."

Ook zijn beslissing om Rosmalen te verkiezen boven de kwalificaties van Wimbledon had daarmee te maken. "Voor mijn gevoel kon ik hier meer punten pakken." Er had volgens Huta Galung dan ook meer ingezeten dan alleen een overwinning in de eerste ronde op Julian Reister. "Als ik van Malisse had gewonnen, zou ik in de kwartfinale tegen Alex Bogomolov hebben gespeeld. Dat is een jongen die ik vaak tegenkom in de challengers."

Malisse bleek echter een te lastige horde, ondanks het feit dat de als derde geplaatste Belg zichzelf uit zijn spel haalde door zich op te winden over het rumoer op de tribunes. "Ach, je weet dat het rumoerig is op het Centre Court met al die skyboxen", haalde Huta Galung zijn schouders op. "Daar moet je je gewoon een beetje op instellen."