[WBD] Clijsters zegt af

Peterselieman

Kim Clijsters doet niet mee aan Wimbledon. Dat laat de Belgische tennisster woensdag in een officiële verklaring weten. De nummer twee van de wereld heeft te veel last van een voetblessure die ze gisteren opliep in haar verloren partij tegen Romina Oprandi tijdens de Unicef Open in Rosmalen.

Clijsters baalt enorm, maar had naar eigen zeggen geen andere keus. "Het enige dat ik nu kan doen is rusten, herstellen en een paar weken niet meer tennissen. Het is erg frustrerend dat dit net voor een van mijn favoriete toernooien gebeurt. Ik geniet er altijd erg van om op Wimbledon te spelen."

De Vlaamse, die in Londen in 2003 en 2006 de halve finale haalde, kampte dit seizoen al eerder met een enkelblessure. Tijdens Roland Garros kwam ze wel in actie, maar ging ze verrassend in de tweede ronde onderuit tegen Arantxa Rus.

Door de afzegging van Clijsters, die als tweede was geplaatst in Londen, schuiven alle geplaatste speelsters een positie door. Vera Zvonareva is nu de nieuwe nummer twee van de plaatsingslijst, Serena Williams schuift van acht naar zeven. Tsvetana Pironkova is de nieuwe nummer 32 van de plaatsingslijst.

Het mannentoernooi van Wimbledon kreeg vandaag te maken met twee afzeggingen. De Amerikaan Sam Querrey trekt zich terug net als de Duitser Benjamin Becker met een blessure aan zijn elleboog.


Clijsters zegt af voor Wimbledon (Foto: Novum)