Rechten Psychonauts in handen makers

Redactie

Double Fine Studios heeft de rechten op de eigen action-adventuregame Psychonauts overgenomen van uitgever Majesco. Alle opbrengsten uit de verkoop via online services als Steam en Xbox Live komen nu toe aan de makers van het spel. Dat schrijft gamewebsite Giantbomb.

Om een vervolg te maken op het spel uit 2005 heeft de gamestudio een investering nodig. Vorig jaar gaf studiobaas Tim Schafer aan dat hij niet de ambitie heeft te gaan leuren voor een vervolg. Mocht een uitgever hem met een zak geld benaderen, dan staat hij er wel voor open.

Double Fine richt zich op dit moment onder andere op de productie van downloadbare spellen die door slechts een paar werknemers geproduceerd worden. Het rollenspel Costume Quest en de adventuregame Stacking waren de eerste twee projecten. Eind deze maand wordt het schietspel Trenched toegevoegd aan het portfolio van de gamestudio.

De Amerikaanse gamestudio is ook verantwoordelijk voor de actiegame Brütal Legend met zanger-acteur Jack Black in de hoofdrol. Daarnaast werkt het bedrijf aan het kinderspel Sesame Street: Once Upon a Monster voor Kinect.