Heidfeld wil langer bij Renault blijven

Peterselieman

Nick Heidfeld hoopt dat hij ook na dit seizoen bij Lotus Renault GP mag blijven. De Duitser stapte dit seizoen in bij het team om de geblesseerde Robert Kubica te vervangen. Vooralsnog voldoet hij met één podiumplaats nog niet helemaal aan de verwachtingen die de renstal van de ervaren rijder had.

"Ik zou graag bij Renault blijven," zei Heidfeld die ook na de terugkeer van Kubica bij Renault zou willen blijven racen. "Misschien komt de tweede cockpit dan wel vrij," zei de Duitser die weet dat tweede rijder Vitaly Petrov nog een contract tot eind 2012 heeft.

Renault-teambaas Eric Boullier liet twee weken geleden weten dat Heidfeld zijn tempo met name in de kwalificatie moet verhogen. Hij versloeg afgelopen weekend in Canada weliswaar Vitaly Petrov in de kwalificatie, maar in de race ging hij knullig de fout in door achterop de auto van Kamui Kobayashi te rijden, terwijl Petrov als vijfde afgevlagd werd. Dit heeft de marktwaarde van de Duitser geen goed gedaan. "Ik moet Canada vergeten en me erop richten in Valencia een beter weekend te hebben," zei Heidfeld dan ook wijselijk.