[Unicef] Haase tevreden over start in Rosmalen

Olga Kroeders

Robin Haase won vandaag zijn eerste partij in Rosmalen eenvoudig van de Duitser Mischa Zverev. De Hagenaar was dan ook tevreden over zijn spel. "Aan het einde was het nog even lastig, maar tot een set en 4-1 voor speelde ik een heel sterke wedstrijd. Ik speel goed en doe weinig fout."

De beste Nederlandse tennisser moet morgen weer aan de bak tegen Marcos Baghdatis. De Cyprioot is dan wel als tweede geplaatst, maar Haase is niet bang voor hem. "Hij blijft altijd een lastige speler, maar ik heb al eens eerder van hem gewonnen. Ik kan goed tegen hem spelen. Ik serveer goed, dus daar liggen kansen. In de rally moet ik proberen hem aan het lopen te krijgen."

Haase ziet de Unicef Open wel als voorbereiding op Wimbledon, maar hekelt spelers die zeggen zich hier in te spelen. "Als je naar een toernooi komt, moet je spelen om te winnen. Natuurlijk wil je op Wimbledon pieken, maar als je de kans krijgt om hier de titel te winnen, laat je die niet liggen. Het draait toch allemaal om winnen."

Het spel van Haase is geschikt voor gras en de Nederlander is dan ook tevreden over zijn grasseizoen tot nu toe. In Halle verloor hij weliswaar in de eerste ronde van Alexandr Dolgopolov, maar stond hij wel eerst voor. In het dubbelspel bereikte hij de finale. In Rosmalen viel alles ook in zijn eerste enkelpartij op zijn plaats. "Ik sta vooral erg goed te retourneren. Daaraan merk je toch dat ik meer wedstrijden in de benen heb."

Vorig jaar toonde Haase op Wimbledon al aan goed uit de voeten te kunnen door Rafael Nadal tot een vijfsetter te dwingen. Volgend jaar wordt het olympische toernooi op het heilige gras gespeeld. NOCNSF versoepelde onlangs de toegangseisen nadat Haase drie jaar geleden nog door de sportkoepel werd gedwarsboomd. " Eindelijk", is de Hagenaar stellig. "Ik zou graag gaan. Liever had ik in Beijing al gespeeld, natuurlijk."