Enkelblessure Clijsters speelt weer op

Olga Kroeders

Kim Clijsters verloor vanmiddag in de tweede ronde van de Unicef Open van Romina Oprandi. De Belgische nummer één van de plaatsingslijst had opnieuw last van haar enkel die haar in de aanloop naar Roland Garros ook lang aan de kant hield. Of Wimbledon in gevaar komt, weet Clijsters nog niet. "Ik ga morgen naar het ziekenhuis en laat hem dan weer helemaal nakijken", verzuchtte de Vlaamse.

Een terneergeslagen Clijsters had niet alleen last van haar enkel, maar ook van haar knie. Die reageerde echter op pijnstillers die ze tijdens haar wedstrijd innam. "Mijn enkel niet. Die bleef pijn doen, niet zoveel als de eerste keer, maar ik heb daar toch schrik voor."

Met het oog op Wimbledon had Clijsters er misschien beter aan gedaan op te geven. "Ik hoopte dat het beter zou gaan en heb geprobeerd er het beste van te maken, dat zit ook in mijn karakter. Met mijn spel is het alleen heel moeilijk als je niet honderd procent bent."

De blessure komt net op een moment dat de nummer twee van de wereld het gevoel had dat de vorm eraan kwam. "Ik stond op de training goed te spelen, raakte de ballen goed."


Enkelblessure Clijsters speelt weer op (Foto: Novum)