Armstrong en Hamilton hebben pikante ontmoeting

Peterselieman

Lance Armstrong en Tyler Hamilton zijn elkaar in een restaurant in Aspen, Colorado, tegen het lijf gelopen. De ontmoeting is pikant, omdat Hamilton Armstrong enkele weken geleden in het programma 60 Minutes beschuldigd heeft van het gebruik van doping.

Deze claims worden nu door federaal onderzocht, omdat het gebeurde tussen 1999 en 2004 in de door het staatsbedrijf gesponsorde US Postal-ploeg. Dit tot ergernis van Armstrong die al door meerdere oud-ploeggenoten beschuldigd is van het gebruik van epo.

Volgens de advocaat van Hamilton, Chris Manderson, intimideerde Armstrong zijn cliënt. "Hij uitte het dreigement dat zijn advocatenteam Hamilton compleet zal vernietigen, dat zijn leven een hel zal worden," zei hij tegen ESPN. Hamilton zou het rustig aan hebben gehoord. "Armstrong wordt mogelijk aangeklaagd in een rechtszaak met Hamilton als getuige. Als er contact is tussen die twee, zeker agressief contact, is een advocaat verplicht dat aan te kaarten. Wat zij ermee doen, weet ik ook niet."

De advocaat van Armstrong, Mark Fabiani, was niet bereikbaar voor commentaar. De mede-eigenaar van het restaurant waar het gebeurde, Jodi Larner, was dit wel. "Het was totaal niet vijandig, er werd geen scène gemaakt. De verklaring van Hamilton is pure fictie," zei ze over de korte ontmoeting tussen het tweetal.