Murray sluit moeilijke periode af

Peterselieman

Andy Murray won gisteren de uitgestelde finale van het grastoernooi op Queen's. De Schot kwakkelt al het hele seizoen met blessures, maar met de winst in de finale op Jo-Wilfried Tsonga heeft hij veel vertrouwen getankt, waardoor hij uitkijkt naar Wimbledon dat volgende week van start gaat.

"Ik had last van mijn enkel en voelde me oncomfortabel op de baan. Ik sprak veel met de dokter en de fysiotherapeut en heb toen mijn beslissing gemaakt. Voor mijn enkel zou rust het beste zijn geweest, maar je wil je ook zo goed mogelijk voorbereiden voor Wimbledon," zei Murray tegen The Guardian. Hij is blij dat hij toch op Queen's in actie is gekomen. "Ik heb vier wedstrijden gespeeld met tussendoor enkele rustdagen. Het is dus goed uitgepakt."

De Schot zegt dat hij nu een moeilijke periode heeft afgeloten. "In Monte Carlo had ik last van mijn elleboog en speelde ik met een injectie. Dat was misschien niet nodig. En op Roland Garros speelde mijn enkel weer op." Met de zege op Queen's kan hij weer vooruit. "Ik heb weer genoten en kon me helemaal laten gaan op de ban. Eindelijk voel ik me weer relaxed."