Brands: "Nog niet met Assaidi of Heerenveen gesproken"

Olga Kroeders

Waar een vertrek van Balázs Dzsudzsák al een tijdje in de lucht hing bij PSV, werd Oussama Assaidi genoemd als zijn opvolger. Technisch directeur Marcel Brands weet van niets.

Maar waar de geruchten al op gang komen, ontkent Brands alles. "Ik heb nog niet met hem of Heerenveen gesproken", zegt Brands tegen het Algemeen Dagblad. "Blijkbaar wil iemand hem graag bij PSV hebben. Er is nog geen enkele optie serieus besproken binnen PSV."

Assaidi staat bij sc Heerenveen onder contract tot de zomer van 2013. Om hem naar Eindhoven te halen zullen er waarschijnlijk enkele miljoenen op tafel komen. Daarbij komt ook dat er interesse is vanuit het buitenland voor de buitenspeler. Zo zat VfB Stuttgart al eens op de tribune voor Assaidi. Hierdoor lijkt de kans op een transfer naar PSV te slinken.

Zelf heeft de Marokkaan wel oren naar een transfer naar PSV. "Als het echt concreet wordt, is PSV de juiste stap voor mij. Dat is reëel na anderhalf seizoen bij Heerenveen. Ik weet als geen ander wat ik zelf kan en heb altijd geweten dat ik de top kan halen", aldus Assaidi in Voetbal International.