Hamilton: "Het was een ongelukkig incident"

Peterselieman

Volgens Lewis Hamilton zijn er geen problemen tussen hem en zijn McLaren-teamgenoot Jenson Button nu ze zondag tijdens de Grand Prix van Canada elkaar raakten. Button won uiteindelijk de race, terwijl Hamilton ridder te voet werd.

Hamilton probeerde Button in de zevende ronde op het rechte stuk bij start/finish links in te halen, terwijl Button ook naar links ging om zo de racelijn te volgen. Voor Hamilton bleef er te weinig ruimte over, waardoor bij zowel Button als de muur raakte. Hamilton viel met een beschadigde auto uit, terwijl Button de pits op moest zoeken.

"Ik ben er niet te gefrustreerd door, ik kijk er zelfs wel relaxed tegenaan. De omstandigheden waren tricky en het was daardoor waarschijnlijk moeilijk om me te zien. Het was gewoon een ongelukkig incident," zei Hamilton die het incident al met Button besproken heeft. "We hebben het er zondag over gehad in de periode dat de race stil lag. Jenson kwam naar me toe en bood zijn excuses aan voor het feit dat hij me niet had gezien. Ik vertelde hem echter dat het mijn fout was en ik op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zat."

"De kous is daarmee af. Ik denk dat Jenson en ik gewoon goede teammakkers zijn en ik ben uiteraard blij voor het team dat we in Canada hebben gewonnen. We dragen bij McLaren zelfs altijd allemaal dezelfde rode overwinnings-shirts na een zege, en je ziet andere teams nooit op die manier feestvieren. Ik voel me erg goed bij McLaren," zei de wereldkampioen van 2008.

Hamilton denkt dan ook dat hij later dit jaar nog mooie dingen kan laten zien. "Ik denk dat je je eigen geluk moet maken in de Fomule 1. Ik ben dan ook erg gelukkig met de positie waar ik me momenteel in bevind, en denk dat veel andere coureurs zelfs zouden wensen dat ze zich in mijn positie kunnen bevinden. Je hoopt natuurlijk altijd dat het beter gaat, maar geduld is een schone zaak. Ik moet het daarom gewoon rustig aankijken en hopen dat het op een gegeven ogenblik weer mijn kant op valt."