'Wii U volgende zomer in de winkel'

Redactie

De nieuwe Wii U-spelcomputer van Nintendo komt volgend jaar ergens tussen mei en juli in de winkel te liggen. Dat heeft een woordvoerder van de Sega-game Sonic Generations tegenover de website GameSpot naar buiten gebracht. Nintendo heeft zelf enkel laten weten dat de spelcomputer 'volgend jaar' op de markt verschijnt.

De woordvoerder praatte zijn mond voorbij toen hij aangaf waarom de game Sonic Generations niet op de Wii U verschijnt. "De timing van de Wii U komt ons slecht uit. We brengen het spel al in november uit op de Xbox 360 en Playstation 3. De Wii U verschijnt pas volgend jaar rond de lente of zomer. Het is niet slim om een spel zoveel later uit te brengen.

Het blijft echter onduidelijk of de woordvoerder van Sega zelf een gok rond de releasedatum van Wii U waagde of geheime informatie van Nintendo naar buiten heeft gebracht. Spelfabrikanten worden vaak maanden eerder op de hoogte gebracht van belangrijke ontwikkelingen in de game-industrie.

De Wii U werd afgelopen dinsdag op de E3-beurs in Los Angeles onthuld. De spelcomputer heeft onlinefunctionaliteit, hoge kwaliteit beelden en een besturing met een speciale aanraakscherm-controller.