Bruma op huurbasis naar HSV

Peterselieman

Jeffrey Bruma zal de komende twee seizoenen voor Hamburger SV gaan spelen. De Nederlandse verdediger komt op huurbasis over van Chelsea dat het recht heeft om hem na één seizoen terug naar Londen te halen.

"We hebben gekozen voor stabiliteit voor Jeffrey. Vandaar die twee jaar. Jeffrey moet spelen en kan zich op deze manier settelen. Het is belangrijk dat hij aan spelen toe komt," zei de zaakwaarnemer van Bruma, Wessel Weezenberg, tegen Voetbal International. "Bij Chelsea wordt dat moeilijk, maar in Hamburg is de kans wat groter, al moet hij het allemaal zelf afdwingen. Voor hem is dit een mooie stap. Hamburger SV is en blijft een topclub, heeft een prachtig stadion en een enorme fanbase."

Dat Bruma nu echt naar de Bundesliga gaat is het werk van technisch manager Frank Arnesen die bij de Duitsers de opdracht heeft gekregen om het elftal opnieuw op te bouwen. Arnesen werkte in het verleden al voor Chelsea. "Klopt, maar Hamburger SV volgt Jeff al jaren, ver voordat Frank er kwam werken. De komst van Bruma wordt daar heel breed gedragen," zei Weezenberg.