WKE plaatst zich voor Topklasse

Michel (methodmich)

WKE is vanmiddag gepromoveerd naar de Topklasse bij de zondagamateurs. De club van het woonwagenkamp in Emmen, die in 2009 nog landskampioen werd, won vanmiddag in Wezep de finale van de nacompetitie tegen FC Hilversum. Het werd 3-0 voor WKE.

WKE had de finale van de nacompetitie bereikt door eerst de nacompetitie in de eigen afdeling, met Alcides en Be Quick 1887 als opponenten, winnend af te sluiten en daarna in de halve finale af te rekenen met SC Feyenoord. FC Hilversum mocht als nummer dertien van de Topklasse direct in de halve finale beginnen en won die tweekamp van Blauw Geel '38.

Op neutraal terrein streden WKE en FC Hilversum om het laatste ticket voor de Topklasse bij de zondagamateurs. WKE kwam via Berend Oosting op voorsprong. De leiding werd verdubbeld door Erwin Buurmeijer, die later ook de eindstand op 0-3 bepaalde. Officieel is FC Hilversum door de nederlaag gedegradeerd. In de praktijk zal dit waarschijnlijk niet het geval zijn. Omdat RBC Roosendaal vermoedelijk een doorstart maakt in de Hoofdklasse, komt er in de zondagtopklasse een plek vrij. Almere City FC zal immers in de Jupiler League blijven. FC Hilversum blijft in dat geval dus in de Topklasse. De wedstrijd werd echter toch gespeeld, omdat RBC formeel nog in beroep mocht gaan tegen het faillissement.

De indeling van de zondagtopklasse voor het seizoen 2011/12 ziet er dus als volgt uit:

Achilles '29
Almere City FC *
AFC
Argon
EVV
Haaglandia / Sir Winston
HBS
Hollandia
HSC '21
JVC Cuijk
FC Lienden
Quick '20
De Treffers
UNA
VVSB
WKE

* Almere City FC gaat waarschijnlijk spelen in de Jupiler League. In dat geval neemt FC Hilversum de vrijgekomen plaats in de Topklasse in.