[Unicef] Rus kan niet verrassen

Frank (franklop)

Aranxta Rus kan zich gaan opmaken voor het kwalificatietoernooi van Wimbledon. De Nederlandse wist zich niet te plaatsten voor de tweede ronde van het toernooi van Rosmalen, waardoor ze zich kon inschrijven voor de kwalificaties.

Rus verloor op het Unicef Open met 6-2 en 6-4 van de als tweede geplaatste Svetlana Kuznetsova. De jonge Nederlandse maakte teveel fouten om het de Russin echt lastig te maken. Ze pakte nog een vroege break in de tweede set, maar kreeg er zelf snel twee tegen.

Op 5-3 kreeg ze enkele matchpoints tegen, maar wist die knap weg te werken en terug te breaken. Op haar eigen service kreeg ze echter weer een matchpoint tegen, welke Kuznetsova wel wist af te maken.

Rus had vooraf gehoopt op een wildcard voor het hoofdtoernooi van Wimbledon, maar die kreeg zij gisteren niet. Hierdoor moest ze vandaag voor 16:00 uitgeschakeld zijn op het toernooi in Rosmalen om zich nog in te kunnen schrijven voor de kwalificaties. Dit lukte ruimschoots.

De Belgische Yanina Wickmayer, als derde geplaatst, had weinig moeite met de Italiaanse Alberta Brianti. De nummer achttien van de wereld won met 6-4 en 6-0 van Brianti.