RBC haalt twee spelers voor Hoofdklasse

Michel (methodmich)

RBC Roosendaal is hard bezig met de invulling van de selectie waarmee de club in de Hoofdklasse bij de zondagamateurs wil gaan spelen. De failliete profclub onderzoekt de mogelijkheden om een doorstart te maken. Daar zijn in elk geval spelers voor nodig. Aangezien de overschrijvingstermijn op 15 juni sluit, is haast geboden. De eerste twee nieuwelingen zijn inmiddels aangetrokken.

Het gaat om twee oude bekenden. De eerste is verdediger Sjoerd Schrier. De 27-jarige Roosendaler speelde tussen 2006 en 2009 43 wedstrijden in de Jupiler League voor RBC. Eerder kwam Schrier uit voor RKC Waalwijk, dat hem wegplukte uit de jeugdopleiding van Feyenoord. De afgelopen twee seizoenen speelde de centrale verdediger voor Baronie. Onlangs besloot hij op te stappen bij de uit de Topklasse gedegradeerde Bredase vereniging.

De andere aanwinst is Jeroen van Wetten. Ook de blonde spits heeft een verleden in Roosendaal. Tussen 2001 en 2003 kwam de linksbenige aanvaller tot 7 competitieduels voor RBC. De 31-jarige Van Wetten, die bij ADO Den Haag debuteerde als prof, kwam sindsdien uit voor de amateurclubs Noordwijk, DOTO, ASWH en Barendrecht. De Leiderdorper speelde afgelopen seizoen nog in de Topklasse met Barendrecht. Nu keert hij dus terug bij RBC.

Beide nieuwelingen werden uiteraard onder voorbehoud gecontracteerd. Mocht RBC er niet in slagen om de doorstart rond te krijgen, zal de overgang van Schrier en Van Wetten afgeblazen worden.