Dzsudzsák: "De club heeft zulke grote namen"

donroyco

Balázs Dzsudzsák vervolgt zijn loopbaan bij Anzhi Makhachkala uit Rusland. Tijdens een persconferentie gaf de Hongaar uitleg over zijn keuze voor zijn nieuwe club. Anzhi betaalt veertien miljoen euro aan PSV voor Dzsudzsák. De international werd ook in verband gebracht Europese grootmachten als Arsenal, Liverpool en Juventus.

"Ik heb getekend in een competitie die - als het niet technisch is, dan zeker fysiek wel - beter is dan de Nederlandse", aldus Dzsudsák maandag in Budapest. "De club heeft zulke grote namen", gaat Dzsudzsák verder. "Zoals voormalig Chelsea- en Anderlecht-middenvelder Mbark Boussoufa en de Braziliaanse spits Diego Tardelli. En Roberto Carlos hoef ik natuurlijk al helemaal niet te introduceren."

Dzsudzsák weet wat hij wil met zijn nieuwe club. "De club heeft duidelijke doelen. Ze willen een maatgevende factor in de Champions League worden. Dit jaar is dat nog niet mogelijk, maar in 2012 kunnen we er staan. We staan nu tweede in de competitie en de eerste drie teams kwalificeren zich."

De oud-speler van PSV sluit op 4 juli aan bij de selectie van Anzhi tijdens een trainingskamp in Oostenrijk. In augustus, wanneer de transfermarkt open gaat in Rusland, kan hij pas debuteren voor zijn nieuwe club.