Hamilton gelinkt aan Red Bull

Peterselieman

Het lijkt er op dat Lewis Hamilton vanaf het seizoen 2013 McLaren kan gaan verruilen voor Red Bull Racing. De Brit wordt door het gerenommeerde Autosport gelinkt aan de overgang. De eerste gesprek hierover zou zaterdagavond in Canada plaats hebben gevonden, hoewel een bron binnen Red Bull Racing het afdoet als een gewoon vriendschappelijk praatje.

Hamilton bevindt zich op een belangrijk punt in zijn carrière. De Brit werd in 2008 wereldkampioen en had verwacht om nu al meer titels op zijn naam te hebben geschreven. Met zijn huidige team McLaren komt hij echter steeds tekort tegen eerst Brawn GP en dit jaar en vorig jaar tegen Red Bull Racing.

Dit zorgt voor frustraties bij Hamilton die de auto tot over de limiet moet pushen om een kans te maken. Daarbij komt nog dat de Brit gerekend had op zeges in Monaco en Canada, maar in plaats daarvan nu een achterstand van 76 punten heeft op kampioenschapsleider Sebastian Vettel. In Montreal werd zijn weekend gefrustreerd omdat McLaren een inschattingsfout gemaakt leek te hebben op het gebied van de vleugels, waardoor Red Bull en Ferrari in de kwalificatie veel sneller waren.

Mede hierom zou Hamilton overwegen om na het aflopen van zijn contract in 2012 voor een ander team te gaan racen. Samen met XIX Management van Simon Fuller bekijkt de Brit hiervoor de opties. Omdat hij bij een topteam onderdak moet krijgen zijn er drie opties: blijven bij McLaren, naar Ferrari gaan of rijden voor Red Bull Racing.

Ferrari lijkt geen optie te zijn, omdat die renstal Fernando Alonso al tot 2016 vastgelegd heeft en het tussen Hamilton en Alonso in 2007 bij McLaren niet boterde. Red Bull lijkt een onwaarschijnlijke keuze, omdat Sebastian Vettel daar al rijdt en de Duitser de favoriet van het team is. Maar mocht het doorgaan dan zou dat een onwaarschijnlijke stunt van eigenaar Dietrich Mateschitz zijn om een top rijdersduo vast te leggen. De toekomst zal leren welke optie Hamilton zal gaan kiezen.