Munsterman lovend over Preud'homme

Sjors (Sj0rSz)

Eerder vandaag werd bekend, dat Michel Preud'homme zijn carrière bij het Saoedische Al-Shabab. Volgens de voorzitter van FC Twente, Joop Munsterman, was een vertrek van de Belgische oefenmeester overmijdelijk.

"Het is geweldig wat hij het afgelopen seizoen heeft gedaan voor Twente. Een nieuwe trainersstaf, veertien spelers vertrokken, elf nieuwe spelers gekomen, waarbij bijna de gehele as verdween," waren de lovende woorden van Munsterman over het seizoen onder Preud'homme.

Preud'homme volgde Steve McClaren aan het begin van het seizoen op. De Brit maakte FC Twente voor het eerst in de historie van de club kampioen van Nederland. Na deze mijlpaal vertrok de trainer naar Duitsland en zochten ook een aantal spelers hun heil elders.

Preud'homme slaagde er in het afgelopen seizoen vervolgens in om alle puzzelstukjes op de juiste plaats te leggen. Munsterman: "Michel geniet dan ook veel respect van FC Twente. En het is niet voor niets dat hij door zijn collega’s tot trainer van het jaar is gekozen. Maar dat is nu eenmaal het gevolg van het succes van Michel Preud’homme dit jaar."

"Drie trainers in de afgelopen vijf jaar vertrokken," besloot Munsterman, die daarmee naar Fred Rutten, McClaren en Preud'homme refereerde. "Allen zijn trainer van het jaar geworden. Daarna kwam de belangstelling en het onvermijdelijke vertrek. Wij gunnen en wensen Michel zeer veel succes in zijn nieuwe functie. Wij zijn er zeker van dat hij ook daar succes zal hebben gezien zijn vakmanschap."