Vettel baalt na fout in slotronde

Frank (franklop)

Sebastian Vettel leek op weg naar een foutloze zege in de Grand Prix van Canada. De Duitser reed heel de race aan de leiding, maar een fout in de slotronde betekende dat hij de zege moest laten aan Jenson Button. Achteraf baalde de rijder van Red Bull, die al wel vijf races wist te winnen dit jaar.

"Natuurlijk baal ik! Ook al maakte ik slechts één fout," zei de regerend wereldkampioen na de race. "Ik ben uiteraard teleurgesteld, want het is geen fijn gevoel om de koppositie op deze manier uit handen te geven. Ik ben na de laatste safetycar-situatie misschien iets te voorzichtig geweest."

"Ik remde net een moment te laat. Jenson kwam steeds dichterbij, met name in de laatste sector liep hij snel in, en het was toch al een moeilijk einde van een zware race. Ondanks deze teleurstelling luidt de conclusie ook dat we er alles aan deden. Eén fout maakte het verschil."

Het was een lange dag geweest, ook voor Vettel. Die het zwaar had na de vele safetycarperiodes, crashes, pitstops en een wachttijd van twee uur na een rode vlag. "Het was zwaar, een van de meest uitdagende races van het seizoen."