Spyker, Pang Da en Youngman starten samenwerking

bennootje

Spyker Cars nv en dochterbedrijf Saab Auto gaan een nieuwe samenwerking met een Chinees concern aan, waarmee de financiering van Saab op de middellange en lange termijn wordt veiliggesteld, maakt Spyker maandag bekend.

De distributieovereenkomst van Spyker en dochterbedrijf Saab Automobile met Pang Da Automobile Trade Co. ltd op een 50 procentbasis wordt uitgebreid middels de oprichting van een joint venture met Zhejiang Youngman Lotus Automobile Co. ltd, waarin Youngman een belang van 33 procent, Pang Da en Saab achtereenvolgens een belang van 34 procent en 33 procent zal houden.

Daarnaast kondigt Spyker de oprichting van een productie joint venture aan tussen Saab, Pang Da en Youngman, waarin de concerns een belang zullen houden van respectievelijk 45 procent, 10 procent en 45 procent.

Tevens meldt Spyker dat Youngman een 29,9 procentbelang in het Nederlandse concern neemt ter waarde van 136 miljoen euro, waarbij het Chinese bedrijf tevens het recht krijgt twee leden van de Spyker Raad van Commissarissen te benoemen. Pang Da behoudt zijn 24 procentbelang in Spyker ter waarde van 109 miljoen euro.

Met de overeenkomst is volgens Chief Executive Officer Victor Muller de financiering van Saab Automobile voor de middellange en lange termijn veiliggesteld.


Spyker, Pang Da en Youngman starten samenwerking (Foto: Novum)