Fittipaldi: "Hamilton soms te agressief"

Peterselieman

De extra steward bij de Grand Prix van Canada, Emerson Fittipaldi, heeft nog voor de race een opmerkelijke uitspraak gedaan. De voormalig wereldkampioen vindt dat Lewis Hamilton te agressief rijdt en over de grenzen gaat bij inhaalacties. Eén zo'n verkeerde inhaalactie maakte Hamilton vandaag in Canada ridder te voet.

"Lewis is een uitzonderlijk talent, een wereldkampioen, maar is soms té agressief op het circuit. Dat zag je ook bij de inhaalpoging op Felipe Massa in Monaco. Lewis zette zijn auto er half naast en bracht Felipe daarmee in een lastige en gevaarlijke positie. Je kan competitief zijn, maar je moet je tegenstanders blijven respecteren. Er zijn grenzen," zei Fittipaldi nog voor de wedstrijd in Montreal.

Inmiddels is Hamilton na een tumultueuze beginfase van de wedstrijd uitgevallen. De Brit kreeg na het vrijgeven van de race een aanvaring met Mark Webber en bij het weer naar voren rijden werd hij door Michael Schumacher bij de hairpin naar buiten gedreven. Hij verloor een plaats aan teamgenoot Jenson Button en bij het terugpakken van de positie zag Button de McLaren niet aankomen en raakten beiden elkaar. De auto van Hamilton raakte hierbij zo beschadigd dat hij uitviel.