"Usami vergelijkbaar met Robben en Ribéry"

donroyco

Het Japanse talent Takashi Usami van Gamba Osaka wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Bayern München. "Hij is één van de grootste talenten in Japan." Voormalig Duits international Guido Buchwald is lovend over Usami. Buchwald was zelf enkele jaren actief voor Urawa Red Diamonds en is een volger van de Japanse competitie.

De 19-jarige Usami heeft een goede indruk achtergelaten op Buchwald, die hem een grote toekomst voorspelt. "Usami is één van de grootste talenten in Japan. Hij is een vergelijkbare speler met Arjen Robben en Franck Ribéry, maar hij is natuurlijk nog niet zo goed als hen", zei Buchwald tegen TZ. Bayern raadpleegde de oud-international over Usami. "Ik kan alleen maar erg positief zijn over hem."

"Hij is snel, heeft een uitstekende techniek en kan met zowel links als rechts schieten. Met een beetje geluk kan hij in voetstappen treden van Shinji Kagawa", zei Buchwald. Japans international Kagawa werd met Borussia Dortmund kampioen en was dé revelatie in de eerste seizoenshelft.